Ana içeriğe atla

Un Helvası / Flour Halva

Merhaba,

Bugün evde tatlı krizim tutunca pratik bir tatlı yapayım dedim. Tatlılar çok zararlı, tüketilmesi gerekmez ama bazen ufak miktarlarda yiyip kendinizi mutlu edebilirsiniz.

Malzemeler:

100 gram tereyağ, tereyağ yoksa margarin, onu da istemezseniz sıvı yağ
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı dolusu un
2 tatlı kaşığı pekmez

Yapılışı:

1) Bir tencereye yağı alıp eritin. 

2) Sonrasında unu ekleyip rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun. Unu eleyip koyarsanız topaklanma daha az olur.

3) Diğer yanda başka bir tencereye su,süt ve şekeri alıp kısık ateşte pişirin ama kaynatmayın.

4) Yeterince kavrulan unun altı kapatıldıktan sonra kaynamaya yaklaşmış şerbeti yavaşça dökerek helvayı karıştırın. Renk ve hafif bir lezzet vermesi için pekmez ekleyip, un şerbeti iyice çekene kadar karıştırın. 

5) Sonrasında servis edebilirsiniz.


Hello,

Today, you can make one of the traditional Turkish dessert which name is Flour Halva. Desserts are not healthy, but sometimes you can eat small pieces to make yourself happy:)

Ingredients:

100 gr butter
1 cup of water (200ml)
1 cup of milk (200ml)
8 tablespoon sugar
9 tablespoon wheat flour
2 dessert spoon molases, if you cant find it, you dont have to use.

Directions:

1) Melt the butter in a pot.

2) Add the flour and roast it until it become brown.

3) When the flour is roasting, mix the water, sugar and milk in another pot and parboil it.

4) Add the syrup to the flour and mix until the water pulls. By the way you must turn down the fire before adding syrup. And add the molases to make it color and taste.

5) You can serve it.

Yorumlar